Saturday 4 December 2010

72 ώρες δεν ειναι αρκετες...

Wall Photos
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός διευθυντή καταφύγιου εγκατελειμμένων ζώων
Η ζωή του σκύλου ή της γάτας σε καταφύγιο :

Μόνο 72 ώρες τα κρατάνε μήπως υιοθετηθούν.
Μετά τα σκοτώνουν γιατί τα καταφύγια είναι γεμάτα...

"Δεν μπορείτε να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ; Αλήθεια ;"

Από έναν διευθυντή καταφύγιου ζώων (οπουδήποτε)
"Save Our Shelter Animals" MuttShack Animal Rescue
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Σκέφτομαι ότι η κοινωνία μας χρειάζεται μία ισχυρή αφύπνιση . Ως διευθυντής καταφυγίου ζώων , θα μοιραστώ μαζί σας την εικόνα από … μέσα. Πρώτον, όλοι εσείς που πιθανότατα έχετε εγκαταλείψει ένα κατοικίδιο σε καταφύγιο, σκεφτείτε ως άνθρωποι εργαζόμενοι έστω και μία ημέρα στο πίσω μέρος ανθρώπινου καταφύγιου. Αν βλέπατε τη λύπη και τη σύγχυση σε αυτά τα μάτια, θα σταματούσατε να διαφημίζετε τα ζώα στις λίστες και θα ...τα βοηθούσατε να βρουν άμεσα σπίτι.
Το κουταβάκι που μόλις αγοράσατε , θα κατέληγε στο καταφύγιο μου, τη στιγμή που δεν είναι το μικρό χαριτωμένο ζωάκι πλέον. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει πιθανότητα 90% να μην βγει έξω από το καταφύγιο ο σκύλος . Το 25% του συνόλου των σκύλων που εγκαταλείπονται ή που έρχονται ως αδέσποτα, είναι καθαρόαιμα ζώα.
Οι κοινότυπες δικαιολογίες που ακούς είναι «μετακομίζουμε και δεν μπορούμε να πάρουμε το σκύλο/τη γάτα μαζί μας»… Γιατί ; Εκεί που πηγαίνετε δεν … επιτρέπουν ζώα ; Ή λένε «Ο σκύλος έγινε μεγαλύτερος από όσο υπολογίζαμε». Πόσο δηλαδή θα γινόταν ένας γερμανικός ποιμενικός , δεν το ξέρατε ; Ή λένε «Δεν έχουμε τόσο χρόνο για ζώο». Αλήθεια ; Εργάζομαι 10 με 12 ώρες την ημέρα και ακόμη έχω χρόνο για τα 6 σκυλιά μου !
Σκεφτήκατε ότι το ζώο σας μπορεί να μην υιοθετηθεί και πόσο άγχος θα έχει σε ένα καταφύγιο ; Να σας πω λοιπόν, ότι το κατοικίδιο που παρατήσατε εδώ, έχει περιθώριο 72 ώρες για να βρει νέο σπίτι . Μερικές φορές έχει περισσότερο χρόνο , εφόσον το καταφύγιο δεν είναι γεμάτο και καταφέρει να παραμείνει τελείως υγιές. Εάν φτερνιστεί, πεθαίνει.

Το ζώο θα κλειστεί σε ένα μικρό κλουβί, σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα ζώα που κλαίνε ή γαυγίζουν… Θα νοιώσει κατάθλιψη και θα κλαίει συνεχώς για την οικογένεια που το εγκατέλειψε. Εάν το ζώο σας είναι τυχερό, θα υπάρχουν αρκετοί εθελοντές εκείνη την ημέρα να το πάνε μία βόλτα. Εάν δεν υπάρχουν , κανείς δεν θα προσέξει ιδιαίτερα το κατοικίδιο που αφήσατε , εκτός από ένα μπολάκι με φαί που θα έχει κάτω από τα κάγκελα ή την πόρτα. Εάν ο σκύλος σας είναι μεγαλόσωμος ή μαύρος , καλύτερα να είχε πεθάνει παρά που τον παρατήσατε στο καταφύγιο, διότι αυτά τα σκυλιά δεν υιοθετούνται, όσο χαριτωμένα και γλυκά κι αν είναι.
Για να γίνει καλά κατανοητό. Εάν το ζώο δεν υιοθετηθεί σε 72 ώρες και το καταφύγιο είναι γεμάτο, τότε σκοτώνεται. Εάν δεν είναι τόσο γεμάτο και το ζώο είναι καλό και από συμπαθητική ράτσα , μπορεί και να πάρει παράταση αλλά όχι για πολύ. Πολλά σκυλιά μέσα στο κέννελ , μετά από περίπου μια εβδομάδα αναστατώνονται και αμέσως σκοτώνονται , διότι έδειξαν … επιθετικότητα. Ακόμη και τα πιο γλυκά σκυλιά θα αλλάξουν συμπεριφορά μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Επίσης τα σκυλιά αποκτούν μολύνσεις εκεί μέσα και τους κάνουν ευθανασία . Το καταφύγιο πληρώνεται για την ευθανασία των ζώων και είναι καλύτερο να παίρνει χρήματα γι αυτό , παρά να πληρώνει χρήματα για κτηνιάτρους.

Όταν πηγαίνουν τα ζώα σας - αυτά που εγκαταλείψατε - για ευθανασία , κουνάνε την ουρά τους χαρούμενα νομίζοντας ότι πηγαίνουν βόλτα Όταν όμως μπουν στο «δωμάτιο» , καθένα από αυτά φρικάρει και τραβιέται πίσω, καθώς μυρίζει το θάνατο από την πόρτα και νοιώθει τις λυπημένες ψυχές που προηγήθηκαν…Είναι παράξενο, αλλά όλα όσα μπαίνουν εκεί μέσα το διαισθάνονται και αντιδρούν έτσι.
Ο σκύλος σας ή η γάτα σας θα κρατηθούν από έναν ή δύο εργάτες , ειδικούς στην ευθανασία (όχι κτηνιάτρους) , οι οποίοι βρίσκουν φλέβα στο μπροστινό τους ποδαράκι , βάζουν την ένεση με το ροζ υγρό και τέλος. Συμβαίνει βέβαια να σπάνε οι βελόνες και να γεμίζει το ποδαράκι τους με αίματα και να ακούς τις κραυγές τους … Δεν κοιμούνται δε αμέσως. Έχουν σπασμούς για λίγο , λαχανιάζουν , αφοδεύουν… Μην ξεχνάτε ότι τα καταφύγια προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους και τον πρόεδρο , οπότε δεν ξοδεύονται φυσικά χρήματα για ηρεμιστικά για τα ζώα που πάνε σε ευθανασία. Απλά μπαίνει το θανατηφόρο φάρμακο στη φλέβα και τα αφήνουμε να υποφέρουν έως ότου πεθάνουν.
Όταν όλα τελειώσουν, τα ζώα σας στοιβάζονται με όλα τα υπόλοιπα που έχουν σκοτώσει σε έναν καταψύκτη . Τι γίνονται μετά ; Τα καίνε ; Πάνε σε ζωοτροφές ; Ή καταλήγουν σε πανεπιστήμια και σχολεία ως πειράματα ; Ποιος ξέρει και ποιος μπορεί να μάθει ; Εντάξει ήταν ένα ζώο και μπορείς να αγοράσεις ένα άλλο. ..
Ελπίζω ότι όλοι όσοι έχουν ακόμη καρδιά που κτυπάει και διάβασαν όλα αυτά , δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους αυτές τις εικόνες. Τα αντιμετωπίζω αυτά καθημερινά. Μισώ τη δουλειά μου και μισώ το ότι υπάρχει αυτή η δουλειά και μισώ το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει, εκτός αν εσείς κάποιοι άνθρωποι αλλάξετε την κατάσταση και αρχίσετε να ενημερώνετε την κοινή γνώμη.
Αυτά τα καταφύγια υπάρχουν , διότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τα ζώα πλέον. Τα ζώα δεν προορίζονταν για να είναι «μιας χρήσης» αλλά έτσι αντιμετωπίζονται από ορισμένους σήμερα. Τα καταφύγια είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφορτωθεί κάποιος το κατοικίδιο του , εάν κουράστηκε να το φροντίζει . Τα καταφύγια ζώων και οι οργανώσεις διάσωσης ζώων αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από αυτή την κατάσταση.Εννέα με 11 εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο μέσα στα καταφύγια και μόνο εσείς μπορείτε να το σταματήσετε αυτό . Ελπίζω να άλλαξα έστω και ενός ανθρώπου το μυαλό και να μην παρατήσει το ζώο του σε καταφύγιο ή να αγοράσει σκύλο . Παρακαλώ μεταδώστε το σε όσους μπορείτε

No comments:

Pugs are the superior creatures in any planet

Don't you wish you were hot like Frankie (the Pug)???