Monday 23 March 2009

SHAMEFUL GREECE

http://www.adespoto.gr

Ελλάδα: Διεθνώς ρεζίλι...
Ποια άραγε είναι η στάση των υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης;

Aπό το http://www.adespoto.gr
..
H εταιρεία Inside/out προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ''ουμανοτουριστικών'' ταξιδιών με φιλοζωικούς σκοπούς στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στην περιθαλψη των ζώων!
Η ''ουμανοτουριστική" ταξιδιωτική εταιρεία ετοιμάζει ένα ταξίδι περιπέτειας - βοήθειας στα Ιωάννινα για τον Ιούνιο του 2009!
Οι συμμετέχοντες θα βοηθούν,καλυτερεύοντας τις ζωές των αμέτρητων σκύλων & γατών στην Ελλάδα,που παλεύουν να επιζήσουν κάτω από τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες και έπειτα θα εξερευνήσουν την χώρα,σε ένα μοναδικό ταξίδι περιπέτειας.
Οι ξένοι πώς καταφέρνουν και εντοπίζουν τα προβλήματα ενώ εμείς αδιαφορούμε;;;
Τα καινοτόμα αυτά ουμανοτουριστικά ταξίδια συνδυάζουν το ουμανιστικό έργο με καθοδηγούμενη περιπέτεια,για να αντιμετωπίσουν τις σοκαριστικές, απάνθρωπες καταστάσεις για τα ζώα στην Ελλάδα!
Σ αυτήν την άγνωστη κρίση, τα σκυλιά και οι γάτες παλεύουν να επιζήσουν σ'ένα περιβάλλον ανεπιθύμητων υπερπληθυσμών, κακοποίησης, κακομεταχείρισης, βιαιότητας, εγκαταλείψεων, δηλητηριασμών,έλλειψης τροφής και απάθειας σε όλη την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία! Συνεχίζοντας:
Ο σκοπός...
αυτού του ταξιδιού είναι να βοηθηθεί ένα μικρό ποσοστό εθελοντών ζωόφιλων στην Ελλάδα ώστε να συνεισφέρεται ενημέρωση, φροντίδα και προγράμματα τροφής αλλά και να κερδηθεί μια βαθύτερη εικόνα στην κάθε τοπική περιοχή!
Είναι ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα, αν και μας ρεζιλεύουν για άλλη μια φορά σαν χώρα, αφού αποδεικνύεται το πόσο ανίκανοι είμαστε να ασχοληθούμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα του τόπου μας! Τα Ιωάννινα λοιπόν-όπου θυμίζουμε τα 3 τελευταία περιστατικά ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΩΝ με φόλα, αδέσποτων κουταβιών που. .''ενοχλούσαν''- επιλέχθηκαν ως ο προορισμός γιατί πιστεύεται ότι είναι μέρος αληθινά Ελληνικό και το επισκέπτονται πολύ λίγοι τουρίστες από το εξωτερικό. Θεωρείται επίσης μέρος μαζικών δηλητηριασμών των σκύλων & γατών της περιοχής,μια εκ των οποιων μάλιστα,αναφέρει η εταιρεία,προκάλεσε και μια μικρή διαμαρτυρία απο τους ντόπιους. (Ioannina was selected as the destination because it is part of an area which is truly Greek and visited by very few tourists from outside the country. It is also the site of a number of mass poisonings of the area's dog and cat population, one of which recently triggered a small protest from area locals.) ''Αυτό αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αποχώρηση από...προηγούμενες συμπεριφορές των Ελλήνων και υποδεικνύει ότι αυτή η περιοχή είναι έτοιμη για αλλαγή συνείδησης ,που προηγουμένως ήταν αδύνατη'',λέει ενθουσιασμένη η Ζωή Κατσούλος. ''Είναι ο ιδανικός τόπος για το επιμορφωτικό μας έργο.΄΄
Το εντυπωσιακό άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα υπήρξε επί μακράν ''απαθής'' και ''φοβερά βίαιη''. Ένα από τα πιο αρνητικά θέματα είναι η συστηματική δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων, η οποία μπορεί ορισμένες φορές να οδηγεί και σε θανάτους ζώων που είναι οικόσιτα, επίσης. Η στείρωση είναι σημαντικά υποβαθισμένη και συχνά απορριπτέα και είναι εντυπωσιακή η έλλειψη ενημέρωσης κα υποστήριξης για την ανθρώπινη μεταχείριση και την φροντίδα.Το ανθρωπιστικό μέρος αυτού του ταξιδιού σχεδιάζεται να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.
Άλλα ταξίδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την Αφρική (15-29/8/09),με πρόγραμμα δενδροφύτευσης για βιοκαύσιμα μαζί με την φυλή των Μασάι και αναρρίχηση στο Κιλιμάντζαρο,σαφάρι καθώς και την Γκουατεμάλα (Νοέμβριος 2009).
''Αυτό το ταξίδι θα δώσει την ευκαιρία να δουν την Ελληνική κουλτούρα με έναν πιο αυθεντικό,άμεσο τρόπο'', λέει η κ.Κατσούλος.''Ελπίζουμε επίσης ότι θα παρέχει την αναγκαία ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα της περίθαλψης των ζώων που υπάρχουν στην Ελλάδα.''
Μπράβο Ελλαδάρα με τις πρωτιές σου ,θα προσθέταμε.. Για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο ταξίδι αλλά θέλουν να βοηθήσουν,υπάρχουν πολλές ευκαιρίες: δωρεές,βοήθεια στην οργάνωση,δωρεές πραγμάτων ή σύνταξη επιστολών διαμαρτυρία προς την Ελληνική κυβέρνηση!!!

3 comments:

Anonymous said...

Πολύ καλό post.
ΟΙι συνεχιζόμενες δολοφονίες των αρκούδων, ειναι ενα αλλο τεράστιο θέμα που μας ντροπιάζει επίσης

Manos said...

Mipos prepei na pane kai stin Ko?
http://www.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss

''Αυτό αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αποχώρηση από...προηγούμενες συμπεριφορές των Ελλήνων και υποδεικνύει ότι αυτή η περιοχή είναι έτοιμη για αλλαγή συνείδησης'',λέει ενθουσιασμένη η Ζωή Κατσούλος. ''Είναι ο ιδανικός τόπος για το επιμορφωτικό μας έργο.΄΄

Diladi symfona me tin kyria Katsoulos o "idanikos topos" gia epimorfosi einai ekei opou oi antilipseis ehoun idi arhizei na allazoun...preaching to the choir giati allios einai zorika ta pragmata...malista

Zeta Zizou said...

Mano! Welcome to my blog. This is your first comment and thank you so much for it

Grapse mou pali

Filia polla
Alakhou Akbar :-)

Pugs are the superior creatures in any planet

Don't you wish you were hot like Frankie (the Pug)???